800

Torrec tarjoaa asiakkailleen edullisen ratkaisun jalostaa puuhakkeesta biohiilipellettiä, jolle on lähes rajattomat markkinat Euroopan kivihiilivoimalaitoksissa.

Etusivu

Kaliningradilainen puunjalostaja OOO Baltic Forest Company on tehnyt suomalaisen Torrec Oy:n kanssa sopimuksen uuden biohiilen tuotantolaitoksen rakentamisesta Kaliningradin alueelle. 

Laitoksen kapasiteetti on 30.000 t/a, ja kokonaiskustannusarvio on noin 4 M€. Torrec Oy on kehittänyt omaa torrefiointiteknologiaa Mikkelissä, jossa tuotekehityksen tärkeät yhteistyökumppanit ovat olleet Miktech Oy, Etelä-Savon Energia Oy ja Tekes. Sopimus on Torrec Oy:lle merkittävä avaus Venäjän markkinoille, jossa edullisen raaka-aineen hyvä saatavuus antaa erinomaiset mahdollisuudet kannattavaan tuotantoon.

Uusi biohiilen tuotantolaitos Itämeren alueella antaa myös Helsingin Energialle (Helen Oy) mahdollisuuden lisätä uusiutuvien polttoaineiden käyttöä, sillä torrefioitua pellettiä voidaan polttaa jopa yli 50 % hiilen seassa ilman investointeja voimalaitoksella.

OOO BFC on Kaliningradin alueen johtava puunjalostaja, ja tällä investoinnilla se nostaa merkittävästi tuotantonsa jalostusarvoa kestävällä tavalla. Lisäksi investointi avaa yritykselle kokonaan uusia kasvumahdollisuuksia.

Lisätietoja:

Torrec Oy

Heikki Sonninen
Johtaja, myynti ja markkinointi

 

0500 710 457
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.torrec.fi